Servicii oferite


Servicii oferite


  • Consiliere si psihoterapie
Consilierea si psihoterapia sunt utile persoanelor care intampina dificultati in viata personala sau profesionala. Probleme ca anxietatea, depresia,  lipsa de incredere in sine, suprasolicitarea, problemele de adaptare, dificultati in relatii sau pierderi (ale slujbei, ale unei relatii, a unei persoane dragi ca urmare a decesului) pot fi explorate in scopuri terapeutice.

In functie de situatie si de nevoile clientului consilierea sau terapia pot dura de la cateva sedinte la cateva luni.

  • Consiliere si orientare vocationala si profesionala
Prin intermediul folosirii unor instrumente standardizate pentru identificarea aptitudinilor si a tipului de personalitate si prin discutii pe baza acestor date, se poate gasi directia cea mai potrivita pentru alegerea unei profesii sau pentru dezvoltarea profesionala continua.

  • Psihoterapie analitica Jungiana (psihanaliza Jungiana)
Pentru provocari mai complexe ale vietii si cu o istorie mai lunga analiza jungiana poate fi o optiune utila. Este o abordare de profunzime a sufletului care are loc printr-un dialog cu terapeutul. Cu ajutorul viselor si a altor modalitati creative de expresie simbolica persoana isi exploreaza istoria de viata si lumea interioara incercand sa le conecteze cu problemele din prezent. Sensul terapiei este o mai buna cunoastere de sine, o mai buna comunicare intre constiinta si inconstient, o asumare a totalitatii fiintei corporale si psihologice  Atunci cand problemele personale au fost abordate intr-o maniera profunda, din inconstient apar potentiale noi si posibilitati de vindecare. 

  • Psihoterapie de cuplu
In cadrul sesiunilor de terapie de cuplu partenerii au sansa sa fie ascultati intr-un mod nepartinitor, se pot exprima fara teama de a fi judecati sau criticati, pot ajunge sa realizeze care sunt modurile de comunicare defectuoase sau distructive care ii impiedica sa relationeze armonios, care sunt nevoile vitale sau cele care au fost lasate de o parte, pot avea sansa de a se auzi cu adevarat unul pe celalalt, de a vedea relatia si prin ochii celuilalt, toate acestea conducand (eventual) spre gasirea unei solutii creative pentru rezolvarea situatiei tensionate.

  • Servicii de consultanta si training pentru companii (dezvoltarea personala, consiliere individuala si de grup, cursuri de comunicare si de rezolvare a problemelor intr-o maniera asertiva, evaluari)
  • Psihoterapie pentru comunitati vulnerabile – voluntariat, trainer pentru traineri in metoda Sandwork Expresiv (www.sandwork.org)

  • Psihoterapie pentru copii/ adolescenti
Psihoterapia pentru copii/adolescenti se adreseaza copiilor peste 3 ani si adolescentilor cu diferite situatii cum ar fi depresia, anxietatea, comportamentele agresive, problemele scolare, hiperactivitatea, sau procese de pierdere, divortul parinitlor etc.

In prima faza are loc o evaluare a situatiei, parintii sunt invitati sa descrie ingrijorarea si sa isi impartaseasca perceptia despre problemele copilului.

Apoi are loc intalnirea doar cu copilul/adolescentul  si observ ce se intampla intr-un proces de joc liber, sau in desene.

Dupa aceasta prima parte de evaluare a situatiei posibilitatile de terapie sunt discutate cu parintii.

Terapia cu copii si adolescenti este non directiva si suportiva. Accentul se pune pe a-i ajuta sa isi exprime si sa-si rezolve conflictele interioare, nu pe modificarea comportamentului sau pe a-i invata scheme de comportament gata pregatite.

Cred ca este important pentru un copil ca mai intai sa fie inteles si sa se simta liber sa exprime cum vede el situatia.

Cu copiii mai mici folosesc jocul liber si activitatile creative pentru a-i ajuta sa isi exprime grijile si lumea interioara.

Copiii folosesc in mod spontan jocul in viata lor ca mijloc pentru asimilare. Mai mult decat atat, copiii mici traiesc intr-o lume magica a fanteziei si astfel, prin joc ei pot fi abordati mai usor intr-un mod in care ei comunica firesc.
  
Sunt la randul meu mama, experienta care ma ajuta suplimentar sa interactionez cu copiii si sa le pot asigura o prezenta terapeutica.
 

  • Suport pentru parinti (consiliere psihologica si consiliere Aware Parenting)

Cand un copil urmeaza un proces de psihoterapie, ma intalnesc regulat cu parintii sai pentru a discuta ingrijorarile lor despre copil (fara a incalca dreptul la confidentialitate al copilului).

Dar si parintii ai caror copii nu au nevoie de servicii de consiliere si psihoterapie pot beneficia de suport.

Mai ales pentru copiii mai mici, influenta parintilor este atat de importanta incat sustinerea parintilor este o parte esentiala a terapiei.

Experienta profesionala cu copii aflati in centre de plasament si cu copii care au fost adoptati m-a ajutat sa pot oferi servicii adaptate si familiilor care au copii in plasament sau care isi doresc sa adopte sau au adoptat un copil.

In prezent, viata de parinte este plina de provocari noi, si suportul unui intructor acreditat pentru parinti poate facilita gasirea unor moduri potrivite de a discuta cu copiii despre sexualitate, adictii (tehnologie, jocuri, substante), responsabilitati, petrecerea timpului liber, gestionarea democratica a conflictelor, atat acasa cat si in grupurile de prieteni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu