marți, 18 septembrie 2018

Pentru toate femeile care au trait, traiesc si vor trai pe lumea astaNu ne nastem femei ci devenim femei, a spus Simone de Beauvoir in 1949, usurandu-ne putin misiunea de a ne (re)descoperi identitatea si autenticitatea ca femei, fiecareia dintre noi.
Indiferent daca v-ati gandit sau nu la asta pana acum, indiferent daca sunteti femeie sau barbat, va provoc sa va intrebati ce inseamna o femeie? Este o femeie doar o femela, din punct de vedere biologic, dotata cu organe genitale femeiesti (ovare, uter) sau este mai mult decat atat? O fiinta unica, o persoana, un rezultat unic si original al influentelor biologiei, fiziologiei, culturii, experientelor si a interactiunilor cu alte fiinte, cu alte persoane?
Eu o cred pe Simone, si nu consider ca m-am nascut femeie, ci ca sunt in plin proces de a deveni o femeie unica.

Am intalnit multe femei, si ele unice, si ele in procesul devenirii, in munca mea si tuturor le sunt recunoscatoare pentru o bogatie de experiente si de concluzii cu care am ramas.
Am intalnit si multe femei care nu si-au pus intrebarea daca s-au nascut sau au devenit femei, care nu stiau ca sunt femei (adica fiinte de sine statatoare, unice, frumoase, puternice, autonome). Aceste intalniri m-au influentat poate si mai mult, si m-au motivat sa explorez aceasta tema (identitatea feminina) si sa vorbesc despre ea prin cuvinte si prin fapte.
Mi-am asumat ca misiune sa fiu un exemplu si un ghid pentru fete si femei care cauta sensul identitatii, dar si pentru barbati care cauta si ei un sens pentru completitudine, pentru parteneriat, pentru propria lume interioara si mai ales pentru relatia cu aceasta.
Cand ne formam (ca femei, dar este valabil pentru oameni in general, deci in egala masura si pentru barbati), avem nevoie de validare. Avem nevoie sa stim ca suntem in regula, ca suntem valorosi, valoroase. Dar cine ne poate oferi aceasta validare? Cu siguranta nu cineva care nu poate recunoaste valoarea, in cazul de care vorbesc care nu pune pret pe feminin, pe femeie.

Uitati-va in jur, uitati-va la stiri, uitati-va in ziare. Sunt femeile valorizate? Si daca raspunsul este da, sunt ele valorizate suficient? Traim intr-o cultura care apreciaza femeia si o sustine? Sunt intrebari deschise, desigur ca raspunsurile sunt subiective.
Ma uit in jur curioasa si observ femei care merg la lucru, care duc sacose cu mancare acasa, care gatesc, care spala, care poarta copii in pantec sau in brate, care duc copii la scoala, la gradinita, care calca, femei care merg in vizite la persoane dragi la spital, femei care fac voluntaiat (aici va spun sigur, din experienta, persoanele care fac voluntariat sunt in majoritate covarsitoare femei), femei care se aduna si rad, glumesc, isi spun o vorba de incurajare, femei care creaza, femei care trateaza, femei care educa, femei care matura pe jos, care conduc (tramvaie, masini, departamente, companii)...
Ma intreb cate dintre ele aud frecvent feedbackuri pozitive, cate primesc recunostinta (directa sau indirecta) pentru energia pe care o pun pentru bunul mers al lumii, cate sunt constiente ca au devenit femei?

Am avut sansa sa cunosc personal femei care si-au facut o misiune din a ajuta fetele si femeile sa se cunoasca si sa se pretuiasca, si imi propun si eu sa duc mai departe acest cadou pe care l-am primit, incurajand si sustinand mamele sa isi ajute fetele sa se pretuiasca si ghidand femei in procesul de auto-cunoastere.

Detalii aici si aici

2 comentarii:

 1. Când l-am găsit pe Dr Wealthy, am avut nevoie disperată de a-mi aduce înapoi pe fostul meu iubit. Mi-a lăsat o altă femeie. Sa intamplat atat de repede si nu am avut nici un fel de spus in situatia asta. El ma scos după trei ani fără explicații. Îl contactez pe dr. Wealthy prin intermediul site-ului său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte de a mă putea ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La puțin timp după ce și-a făcut vraja, prietenul meu a început să mă mai trimită din nou și sa simțit oribil pentru ceea ce tocmai mi-a pus. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și el știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și apoi a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când dr. Wealthy ma ajutat, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Îi recomand foarte mult pe Dr Wealthy pentru oricine care are nevoie de ajutor. E-mail: wealthylovespell@gmail.com, sunați-l sau adăugați-l pe ceapre prin: +2348105150446

  RăspundețiȘtergere

 2. Salvează-ți relația și primește-ți prietenul / prietenul fost înapoi! Contact: gethelp05@gmail.com este cu siguranță cea mai bună variantă de vraja online, iar rezultatul său este 100% garanție.

  Numele meu Amy Jurgens este Tx, SUA. După 12 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost într-o ceartă sau alta, până când m-a părăsit definitiv și m-am mutat în California pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să se întoarcă la mine, eram într-adevăr supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că dr. Ilekhojie poate ajuta să revină rapid . Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat și el mi-a spus ce să fac și l-am făcut apoi a făcut o vrajă Love pentru mine. 28 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că mi-e dor de mine și de copii atât de mult, atât de uimitor !! Așa a revenit în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii. Atunci din acea zi, căsătoria noastră a fost acum mai puternică decât cum a fost înainte, totul datorită dr. Ilekhojie. el este atât de puternic și am decis să-mi împărtășesc povestea mea pe internet, încât dr. Ilekhojie este un adevărat și puternic caster de vrăji, pe care mă voi ruga mereu să trăiesc mult timp pentru a-i ajuta pe copiii săi în timpul necazului, dacă sunteți aici și aveți nevoie de Iubire. vraja să-ți câștigi bărbatul înapoi de la o altă femeie sau să-ți câștigi prietenul / prietena ta pentru totdeauna Nu mai plângeți, contactați acum această puternică vrăjitoare. Iată contactul său

  Apelare / WhatsApp: +2348147400259,
  E-mail: gethelp05@gmail.com,
  Site web: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  RăspundețiȘtergere